Agenţia britanică de informaţii GCHQ spionează apelurile telefonice şi conversaţiile de pe Internet din întreaga lume

Blackjack's Blog

Potrivit unor noi dezvăluiri ale cotidianului britanic „The Guardian”, scenariul orwellian devine tot mai real, Marea Britanie stocând comunicaţiile telefonice şi electronice ale cetăţenilor din întreaga lume.

Government Communications Headquarters (GCHQ), agenţia britanică de spionaj, a accesat, în mod secret, reţeaua de fibră optică prin care sunt realizate apelurile telefonice şi traficul pe Internet şi a început să stocheze toate informaţiile private obţinute, împărtăşindu-le cu Agenţia Naţională de Securitate (NSA), informează „The Guardian”.

Astfel, centrul de spionaj a agenţiei de informaţii britanice a interceptat şi a stocat e-mailuri, mesaje şi apeluri din toată lumea care circulă prin intermediul reţelelor de comunicare.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Edward Snowden, fostul angajat al NSA care a dat în vileag monitorizarea conversaţiilor telefonice şi electronice întreprinsă de serviciile secrete americane, GCHQ are posibilitatea de a accesa cablurile de fibră optică prin care circulă mare parte din traficul mondial de telecomunicaţii şi poate stoca o…

Vezi articolul original 197 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s